Через рясний снігопад та плюсову температуру на вулицях Вінниці утворюється снігова каша. Тому комунальні служби спрямовують свої зусилля на посипання вулиць протиожеледними засобами та згортання снігу з проїжджих частин та пішохідних зон. Наразі на вулицях міста працює 16 одиниць техніки, з них 8 – на тротуарах.

Спеціальна техніка сьогодні вийшла на дороги міста близько 12-ї години. Вона рухається по відповідних маршрутах, починаючи із магістральних вулиць, якими користується найбільша кількість вінничан, поступово переходячи на другорядні. Адже за таких погодний умов, коли постійно йде рясний сніг, комунальні служби в першу чергу мають створити умови для стабільної роботи громадського транспорту.

До прибирання приватного сектору вони перейдуть після того, як снігопад зупиниться та буде наведений порядок на вулицях, по яких рухається громадський транспорт. А поки що мешканці, які проживають на схилах територій з приватною забудовою, для посипання доріг біля своїх будинків можуть користуватись спеціальними сумішами солі і відсіву, які працівники шляхового управління вивезли ще у листопаді.

На прибудинкових територіях працюють двірники та техніка житлово-експлуатаційних підприємств.

«Якщо вночі вдарить мороз, то ситуація дещо ускладниться, тому мешканці мають бути обережними у тих місцях, де буде слизько. Комунальні служби працюватимуть цілодобово, вони не будуть припиняти обробляти дороги і тротуари протиожеледними засобами», – розповідає в.о. директора департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Володимир Ніценко.



Переглядів: 3844
Поширень: 0