На минулому тижні в приміщенні Центру адміністративних послуг за адресою просп. Космонавтів, 30 запрацював «Зелений офіс», де вінничани можуть отримати необхідну інформацію щодо енергозбереження та енергоефективності. «Зелений офіс» створено за ініціативи міської ради.

Консультативний відділ розпочав діяти 30 листопада. За перші три дні його роботи до консультанта «Зеленого офісу» звернулося за порадою близько 90 осіб. Найбільше людей цікавило питання щодо використання та встановлення сонячних батарей і колекторів. Також вінничани питали, які підприємства займаються їх реалізацією і встановленням.

«Також було звернення щодо встановлення на багатоквартирний будинок індивідуального теплового пункту із засобами обліку тепла та системою автоматичного регулювання температури теплоносія. А саме, скільки це буде коштувати, - розповідає директор департаменту енергетики, транспорту та зв’язку Вінницької міської ради Олексій Пидоченко. - Невелика частина людей вважала, що це все організувала якась конкретна фірма для реклами та збуту, вимагали провести презентацію виставкових макетів та назвати ціну влаштування системи із сонячними батареями та колекторами конкретно для їхньої оселі. У зв’язку з цим було проведено роз’яснювальну роботу, про те що «Зелений офіс» організовано міською радою для проведення консультацій з енергозбереження та варіанти відшкодування коштів для населення на заходи з енергозбереження».

Консультант по енергозбереженню буде приймати в Прозорому офісі по проспекту Космонавтів на постійній основі тричі на тиждень – у понеділок, середу та п’ятницю з 9-ї до 13-ї години.



Переглядів: 3619
Поширень: 0