Вінниця продовжує модернізацію старих котелень і мереж теплозабезпечення. Окрім того місто починає впроваджувати і виробництво тепла з альтернативних джерел енергії. В цьому році дві котельні по вулицях Блюхера та Наливайка дооснащено котлами на деревині. Ще одна наразі зводиться по вул. Баженова.

Щоб економити витрати палива котельнями та покращити якість надання послуг з теплопостачання і гарячого водозабезпечення населенню, у Вінниці продовжуються роботи по модернізації котелень та мереж. В цьому році для економії використання газу розпочалося будівництво та дооснащення існуючих котелень котлами, які працюють на деревині. Так, перед початком опалювального сезону було введено в експлуатацію твердопаливні котли по 220 кВт кожен по вулиці Блюхера та Наливайка. Вони здебільшого забезпечують теплом школи №№19 і 27, а також кілька навколишніх будинків.

Також на сьогодні у Вінниці триває впровадження проекту з енергоефективності, який реалізується за підтримки Швейцарської конфедерації. В цьому році завершується 4-й етап – будівництво котельні по вул. Баженова,15а з встановленням 2-х котлів потужністю 2,6 МВт кожен, зі спалюванням тріски. Впровадження проекту дозволить зменшити споживання природного газу на 2,3 млн м3 на рік. «Наразі триває будівництво приміщення котельні, яке планують завершити до кінця року, після чого розпочнуться пусконалагоджувальні роботи», - розповів заступник директора департаменту міського господарства Віталій Місецький. Минулого року поряд з цією котельнею було проведено модернізацію котельні, яка працює на газових котлах. В подальшому обидва об’єкта забезпечуватимуть теплом та гарячою водою вулиці Ватутіна, Баженова, Москаленко, Якіра та ін.

Окрім того, восени КП «Вінницяміськтеплоенерго» завершило реалізацію ще одного проекту: з реконструкції системи теплозабезпечення мікрорайону від центрального теплового пункту (ЦТП) по вулиці В.Порика,14. Впровадження цього проекту дозволило перейти на двотрубну систему теплопостачання, що значно підвищить надійність і якість надання послуг городянам, які проживають будинках по просп. Космонавтів,3,4,5, а також школі №21 по вул.600-річчя,6 та садочку №30 по вул.600-річчя,8. Економія природного газу для підприємства становитиме 72,1 тис. м3 на рік, а зменшення викидів СО2 складе 159 тон.



Переглядів: 3216
Поширень: 0