Жертвою шахраїв стали три вінничанки. Жінки надали персональні дані своїх карткових рахунків псевдопрацівникам банків та залишилися без заощаджень.

З повідомленням про скоєне шахрайство 51-річна жителька Вінниці звернулась до поліції 15 грудня. Жінці зателефонував невідомий, назвався співробітником банку та повідомив, що відбувся збій програми і необхідно перекинути грошові кошти з її рахунку на новий. Виконавши вказівки зловмисника, потерпіла втратила майже 21 тисячу гривень.

Цього ж дня ошукали 57-річну жительку Вінниці. Їй повідомили, про несанкціонований перерахунок коштів з рахунку. Для припинення транзакцій жінка повідомила аферисту персональні дані банківського рахунку та залишилась без 4 000 гривень.

32-річна вінничанка також стала жертвою шахраїв-банкірів. З її банківської картки зловмисники зняли 3950 гривень.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження відповідно до ст. 190 КК України (шахрайство). Такий злочин карається обмеженням волі до 3-х років.

Поліція вкотре закликає вінничан бути пильними та не довіряти подібним дзвінкам. Співробітники банків володіють усією необхідною інформацією для обслуговування клієнтів та ніколи не телефонують з проханням повідомити особисті дані.



Переглядів: 2244
Поширень: 0