Популярна схема обману серед шахраїв «ваш син потрапив до поліції» продовжує працювати. Поліція розшукує підозрюваних, які у такий спосіб привласнили заощадження вінницької пенсіонерки.

До 66-річної вінничанки о п’ятій годині ранку зателефонував невідомий та представився працівником поліції. Незнайомець повідомив, що її син потрапив до поліції за скоєння злочину. За не притягнення його до кримінальної відповідальності запросив 25 тисяч гривень.

Розгублена пенсіонерка одразу ж погодилась заплатити та передала вказану суму водієві таксі. Зрозумівши, що її обдурили, потерпіла звернулась в поліцію.

Дана інформація внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до ч.1 ст. 190 КК України (шахрайство). За такий злочин передбачено покарання до 3-х років обмеження волі.

Поліція вкотре закликає громадян бути обачними та недовіряти подібним дзвінкам. Не панікувати та не поспішати виконувати умови псевдополіцейських. Якщо невідомі під різними приводами просять перерахувати чи віддати гроші – не гайте часу, відразу ж звертайтеся до поліції.



Переглядів: 2380
Поширень: 0