Справа в тому, що користувалися вони рулетками із тканини або ж металевими рулетками, якими без сторонньої допомоги виміряти довжину та висоту стін було майже неможливо. Нині ж для зручності роботи та більш точних вимірювань міське бюро технічної інвентаризації придбало 20 електронних компактних лазерних далекомірів. Тепер працівнику БТІ достатньо лише стати поруч з однією із стін та направити лазерний промінь до іншої стіни або до стелі – і на електронному табло висвітиться точна відстань від підлоги до стелі або ж від однієї стіни до іншої.

Окрім електронних рулеток поступово триває процес автоматизації документообігу та створення єдиної бази даних в мережі міського бюро технічної інвентаризації. Вже додатково придбано 14 комп’ютерів. Тепер проекти та ескізи об’єктів нерухомого майна будуть створюватись не «вручну», а у електронному вигляді, що також дасть змогу прискорити процес виготовлення потрібної документації замовнику.

«Сучасне обладнання дає нам змогу швидко та зручно розробити проект, виготовити відповідну документацію та полегшити роботу нашим працівникам, а відвідувачам – зекономити їхній час, - розповідає начальник КП «Вінницьке бюро технічної інвентаризації» Світлана Гунько. – Ми і в подальшому плануємо придбання комп’ютерів та комплектуючих до них для завершення повної автоматизації роботи БТІ».


Переглядів: 3336
Поширень: 0