25 грудня депутати міської ради затвердили рішення про перейменування 135 вулиць, провулків, тупиків та проїздів у місті.

Перейменування здійснено відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки». Після піврічного громадського обговорення та громадських слухань напрацьовано обґрунтовані нові назви вулиць. В подальшому міський бюджет візьме на себе витрати по виготовленню аншлагів як для багатоквартирних будинків, так і приватних садиб. Прописку та документи на нерухомість власникам змінювати не потрібно. Розпорядженням міського голови роботу комісії по декомунізації подовжено. За півроку має відбутися друга черга перейменувань, до якої увійдуть вулиці на територіях, що увійшли до меж міста і дублюють назви міських топонімів.

То ж тепер вінничани шукаючи, наприклад, вулицю Козицького або Свердлова на Google map не побачать вже звичних назв. Замість вулиці Козицького - тепер вулиця Миколи Оводова. А замість вулиці Свердлова - вулиця князів Коріатовичів.

Декомунізація у дії. Google map оновив назви вулиць Вінниці



Переглядів: 8531
Поширень: 0