Враховуючи темпи зростання захворюваності у місті на грип та ГРВІ і ускладнень після них сьогодні міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій подовжила зимові канікули у вінницьких школах ще на тиждень.

За даними Вінницького міського управління Головного управління Держсанепідслужби у Вінницькій області протягом останніх тижнів у Вінниці спостерігається сезонне підвищення захворюваності грипом та ГРВІ. Тільки за перший тиждень поточного року захворіло 3843 особи, з них 2539 - діти.

Рівень захворюваності у місті на сьогодні епідемічного порогу ще не сягнув, однак спеціалісти це пов’язують з канікулами у школах. Але навіть ці статистичні показники вдвічі вищі за аналогічний період минулого року. Окрім того, від ускладнень грипу з початку епідемічного сезону по Вінниці зареєстровано два летальні випадки.

«Враховуючи низький епідемічний поріг на другому-третьому тижні поточного року, велику кількість захворілих та високу питому вагу захворілих серед дітей, можна спрогнозувати, що при відновленні навчання в загальноосвітніх закладах рівень захворюваності на грип та ГРВІ буде збільшуватись і перевищить епідемічний поріг», - зазначає начальник Вінницького міського управління Головного управління Держсанепідслужби у Вінницькій області Ірина Односталко. Щоб попередити подальше поширення захворюваності серед дітей, 6 січня міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій враховуючи прогноз розвитку епідеміологічної ситуації подовжила канікули у всіх школа міста до 18 січня.



Переглядів: 7448
Поширень: 0