З учорашнього дня, відколи почався рясний снігопад, та впродовж ночі на вулицях міста працювало 45 одиниць техніки. Спочатку комунальні служби посипали проїжджі частини та тротуари протиожеледними засобами. Ввечері, коли снігопад припинився, на вулиці вийшла техніка, для розчистки снігу. Прибудинкові території висотних будинків з 3-ї години ранку почало прибирати 19 одиниць техніки. Швидко розчистити двори завадили автівки, які власники залишають на проїздах прибудинкових територій. З такою ж проблемою зустрілись і дорожники, яким доводиться об’їжджати припарковані на узбіччях автомобілі, а подекуди, на вузьких вулицях, це вкрай важко.

Загалом з учорашнього дня на вулицях та у дворах працює понад 600 комунальників та більше 60 одиниць техніки. Дороги та тротуари прибирало 45 машин, двори – 19. Наразі ЖЕКи продовжують розчищати прибудинкові території. «Трактори, які є на балансі ЖЕКів, почали працювати з 3-ї години ранку. Значно знижують темпи прибирання автомобілі, які мешканці залишають на проїздах і цим самим заважають, а Комунальні служби звертаються до вінничан не залишати автомобілі на узбіччяхінколи і взагалі перешкоджають, працювати техніці. На день автомобілів меншає, тому прибирання продовжиться. Виходи з під’їздів та пішохідні доріжки розчищає більше 460 двірників», - розповів в.о. директора департаменту житлового господарства міської ради Олег Лаврік.

45 одиниць техніки розчищали вночі основні вулиці та тротуари міста. Зранку 120 дорожників вийшли на прибирання тротуарів, зупинок громадського транспорту та розчистку решіток зливової каналізації. Адже за прогнозами синоптиків у найближчі дні вдень буде відлига, тому тала вода має вільно стікати у зливову каналізацію. Вночі можливі заморозки, тому працівники комунальних служб планують зосередитись на посипанні протиожеледними матеріалами вулиць та прибудинкових територій.



Переглядів: 2717
Поширень: 0