Сьогодні, 15 січня, на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку провів перший заступник міського голови Ігор Корольчук, прийнято рішення не починати навчання у школах. Рівень захворюваності у місті не зростає та не перевищує епідпоріг, але, враховуючи ситуацію, яка склалася в Україні, та з метою запобігання епідемічного поширення грипу продовжити канікули у загальноосвітніх навчальних закладах міста до 22 січня 2016 року.

Загалом протягом поточного тижня з приводу захворюваності на грип та ГРВі за медичною допомогою звернулось 2973 пацієнти, з них 1404 дитини, що становить 47,2%. «Порівняно з минулим тижнем спостерігається зменшення кількості викликів до хворих на 22,5%, серед дітей – на 31,7%. Але загалом, враховуючи сьогоднішній рівень захворюваності на пневмонії, та з метою запобігання його зростання пропоную продовжити канікули у школах на 1 тиждень», - зазначила заступник директора департаменту охорони здоров’я Світлана Стефанкова.

Таку ж думку має начальник епідеміологічного відділу, заступник начальника Вінницького міського управління Держсанепідслужби у Вінницькій області Олена Голубовська. Вона зазначила, що у місті рівень захворюваності ще не досяг епідпорогу, але сама хвороба у разі неадекватного лікування проходить досить складно. Тому наразі варто продовжувати заходи, які спрямовані на збереження тенденції щодо зниження захворюваності. Канікули у школах – однин із них.

Додатково

На сьогодні у місті Вінниця зареєстровано 4 летальних випадки від вірусних пневмоній (3 чоловіки, 1 жінка). У всіх вірусологічно підтверджений вірус грипу В. Вік пацієнтів 36р, 45р, 68р,76р. У всіх пацієнтів наявна супутня патологія. Основна причини смерті – самостійне лікування без адекватної противірусної терапії та пізнє звернення за медичною допомогою.



Переглядів: 5891
Поширень: 0