Через снігопади на значній території України, комунальні служби Вінниці знаходяться у підвищеній готовності до розчищення доріг міста від снігу, якими курсує громадський транспорт. Наразі відповідно до заявок мешканців садибної забудови техніка задіяна у посипанні доріг приватного сектору.

Вчора метеорологи попередили про погіршення погодних умов на значній території України, зокрема - в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Харківській та Сумській областях. Значні опади, які випали на півдні та сході країни, додали роботи дорожнім службам, а подекуди обмежили рух транспорту. У Вінниці ж синоптики на найближчий час значних опадів не прогнозують. Сніг, який розпочався сьогодні зранку, йтиме до 15 години, але він буде не сильним. На наступні кілька днів опадів взагалі не прогнозується. Температура стабільно утримуватиметься мінусовою, тому ожеледиці теж не буде.

В той же час вінницькі комунальники ще працюють над наслідками снігопаду, який розпочався надвечір п’ятниці. Проїжджа частина, якою рухається громадський транспорт, очищена до чорного асфальту. На сьогодні ще проблемними залишаються окремі ділянки тротуарів. Щоб тротуари були не слизькими, двірники ще продовжують посипати їх піскосоляною сумішшю. Також посипаються і території транспортних зупинок. За словами начальника відділу утримання об’єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради В’ячеслава Хілінського, від початку зимового сезону для посипання міських вулиць та тротуарів вже використано 3,5 тис. тон солі та 1,2 тис. тон піскосоляної суміші. «Сніг, який зараз пролітає, є незначним і використання якоїсь техніки не потребує, але на сьогодні ми працюємо у приватному секторі. Посипання вулиць відбувається відповідно до заявок мешканців на відділ оперативного реагування «Цілодобова варта» та квартальні комітети і Асоціацію органів самоорганізації населення. Як правило, заявки стосуються посипання спусків та підйомів доріг у приватному секторі. Але ми повністю готові і до значних снігопадів», - розповідає В’ячеслав Хілінський.

У багатоповерховій забудові двірники продовжують посипати території біля під’їздів та контейнерних майданчиків. Першочергово посипаються схили, а також повороти доріг. Також двірники посипають піскосоляною сумішшю доріжки, які ведуть до зупинок громадського транспорту.



Переглядів: 2257
Поширень: 0