Від 850 до 1700 грн. штрафу може призначатися суб’єктам господарювання за не розчищення від снігу та льоду територій навколо закладів, організацій та установ. У більшості випадків працівники Муніципальної поліції обмежуються попередженнями та наданням приписів про усунення недоліків прибирання. Але за місяць вже складено і 29 протоколів на тих, хто нехтує попередженнями.

Згідно Правил благоустрою території м. Вінниці суб’єкти господарювання зобов’язані розчищати сніг навколо своїх закладів та обробляти протиожеледними матеріалами тротуари і зупинки, розташовані поряд із магазинами, торговельними центрами, аптеками та закладами харчування. Однак, не всі підприємці дотримуються цих Правил, що створює значні незручності для відвідувачів та клієнтів, особливо під час ожеледиці. Тому працівники КП «Муніципальна поліція» проводять постійний обхід закладів з інформуванням підприємців про дотримання Правил благоустрою та необхідності розчищення територій.

«Протягом січня працівниками Муніципальної поліції суб’єктам господарювання було надано 410 приписів про усунення недоліків з зимового прибирання навколо закладів, на злісних порушників складено 29 протоколів, - розповідає начальник КП «Муніципальна поліція» Василь Гайовик. – Потім протоколи виносяться на розгляд адмінкомісії, яка і призначає штраф. Відповідно вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення підприємців можуть оштрафувати на суму від 850 до 1700 грн.».

Відповідно до Правил благоустрою міста на суб'єктів господарювання, що утримують або експлуатують об'єкти, покладається зобов’язання очищувати від снігу і льоду територію на відстані 20 метрів по периметру об’єкту та до проїжджої частини вулиці. Також підприємці повинні розчищати тротуар та територію зупинки громадського транспорту, якщо вони розташовані поряд із закладом, а також посипати їх протиожеледними матеріалами. А під час відлиги залишки льоду та піску потрібно прибрати. Очищати від льоду та бурульок потрібно і карнизи магазинів, перукарень, кафе та інших закладів і установ.

Сьогодні синоптики передають у Вінниці короткочасні опади. В разі їх посилення - міські дороги та дворові території багатоповерхової забудови вийде прибирати дорожня техніка. Тому автовласникам, які надовго залишають припаркованим свій транспорт, варто пам’ятати, що автівку потрібно ставити у тих місцях, де вона не заважатиме руху прибиральних машин.



Переглядів: 2663
Поширень: 0