Працівники відділу слідчого управління Нацполіції Вінницької області оголосили про підозру за вчинення ряду особливо тяжких злочинів трьом учасникам кримінального угрупування. На рахунку зловмисників понад 10 крадіжок, розбійний напад, незаконне позбавлення волі та вбивство вінницького таксиста.

В ході досудового розслідування було встановлено, що 26-річний вінничанин в середині 2015 року організував та очолив групу, яка скоювала злочини на території області. Спільники викрадали майно з автомобілів, залишених без нагляду. Від їх протиправних дій постраждали більше десятка мешканців області. В жовтні трійця зловмисників скоїли розбійний напад та вбивство таксиста поблизу с. Сальник Калинівського району.

Як розповів т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції Сергій Кримчук, організатору злочинного угрупування оголошено про підозру за вчинення низки особливо тяжких злочинів, а судом всім членам групи обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Матеріальні збитки завдані діяльністю зловмисників складають понад 130 тисяч гривень.

Досудове розслідування за ч. 5 ст. 185 (крадіжка), ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), п. п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 4 ст. 187 (розбій), ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України триває. Проводяться процесуальні дії для всебічного та повного дослідження обставин кримінальних правопорушень. Враховуючи тяжкість вчинених злочинів, зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк до 15 років із конфіскацією майна.



Переглядів: 2307
Поширень: 0