У січні працівники Вінницької транспортної компанії розпочали капітальний ремонт двох тролейбусів. Загалом у цьому році планується відремонтувати десять одиниць цього виду транспорту.

Вінницька транспортна компанія продовжує займатись капітально-відновлювальним ремонтом муніципального транспорту. У 2012-му спеціалісти підприємства відремонтували перших 20 тролейбусів, у 2013 – 40. У 2014 році силами транспортної компанії було відремонтовано 30 тролейбусів, а в 2015 – ще 20. Загалом щоденно тролейбусні перевезення у місті забезпечує 131 одиниця транспорту. Ще частина тролейбусів почергово проходить техобслуговування та поточний ремонт.

«У цьому році планується капітально відремонтувати десять тролейбусів. Два з них вже в роботі. Інші вісім будуть поступово відновлені протягом цього року. Крім того, паралельно, напрацьовану ремонтну базу, Вінницька транспортна компанія використовує для поточного ремонту наявного транспорту», – каже директор департаменту енергетики, транспорту та зв’язку міської ради Олексій Пидоченко.

Також паралельно з оновленням тролейбусного парку поповнюється й трамвайний. Так,  в минулому році підприємством було створено перший вінницький трамвай. Наразі тривають роботи по створенню трамваю з низькополою вставкою для зручності користування людей на візку та мам з дитячими колясками. Він матимете такий самий дизайн, як і перший, але буде на десять метрів довший.

Довідка

Обсяг пасажирських перевезень усіма видами транспорту по місту за 2015 рік склав понад 190,7 млн. пасажирів. Як і в минулі роки, основне місце в перевезенні пасажирів займає електротранспорт, на долю якого припадає 74 % загального обсягу перевезень. Послугами електротранспорту скористались 141,8 млн. пасажирів.

У Вінниці в робочі дні на маршрути виходять 74 трамваї, 131 тролейбус, 49 автобусів та 254 маршрутних таксі.



Переглядів: 2521
Поширень: 0