Як повідомлялося раніше, працівниками прокуратури області та управління протидії злочинності у сфері економіки були викриті службові особи пенітенціарної служби, які систематично одержували неправомірну вигоду за створення, всупереч передбачених законодавством режиму утримання, “комфортних” умов для засуджених.

У подальшому, слідчим відділом прокуратури Вінницької області 29.09.2015 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України п’ятьом посадовцям Вінницької виправної установи.

На сьогодні встановлено ще одну особу, яка діяла за попередньою змовою з вищевказаними працівниками установи.

Зокрема службовець за неправомірну винагороду від засуджених проносив на територію установи заборонені предмети та надавав різного роду послуги.

Слідчим відділом прокуратури області 03.02.2016 цьому службовцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, яке поєднане з її вимаганням).

Наразі прокуратурою області вживаються вичерпні заходи щодо всебічного, повного та неупередженого завершення досудового розслідування вказаного кримінального провадження.



Переглядів: 2511
Поширень: 0