За минулий тиждень рівень захворювання на грип у Вінниці був на 40% нижчим епідпорогу. Вінничани стали менше хворіти, але лікарі рекомендують за перших ознаках хвороби потрібно звертатися до медичних закладів і не займатися самолікуванням, адже грип може мати важкі ускладнення.

За минулий тиждень на гострі респіраторні вірусні інфекції у Вінниці захворіло 2584 людей, з них 1375 – діти.

«Проаналізувавши дані за минулий тиждень, можна казати, що рівень захворюваності на грип знижується і наразі він на 40% нижчий за епідпоріг. Нагадаю, що цієї зими найближче до епідпорогу показники наближалися 15-21 січня. Тоді за тиждень захворіло 3272 людини, з них – 1504 – діти. Ці показники тоді не досягли до епідемічних на 7%», – каже в.о. директора департаменту охорони здоров’я Світлана Стефанкова.

Разом з тим лікарі наголошують на тому, що в жодному разі не варто втрачати пильності і за перших ознаках грипу потрібно обов’язково звертатись до лікаря. «Хвороба може мати важкі ускладнення, серед них – ураження нервової, дихальної, серцево-судинної системи та опорно-рухового апарату. Щоб не захворіти на грип потрібно провітрювати приміщення, уникати скупчення людей, одягатися по погоді та не переохолоджуватися», – зазначила Світлана Стефанкова.



Переглядів: 2869
Поширень: 0