У місті вздовж магістральних вулиць працівники МКП «Вінницязеленбуд» проводять санітарну обрізку дерев. Вони обрізають гілля, що заважає лініям електропередач та проїзду спецмашин і громадського транспорту.

«Зеленбудівці» щовесни проводять у місті обрізку дерев для формування правильної крони. Крім цього вони протягом року робить обрізку поодинокого гілля, яке заважає руху транспорту та лініям електромереж.

Як зазначив заступник директора МКП «Вінницязеленбуд» Микола Залєцький, цієї зими у Вінниці вже проведено санітарну обрізку гілок близько 400 дерев на магістральних вулицях міста. А саме, на вулицях Князів Коріатовичів (колишня Свердлова), Стрілецькій (колишня Червоноармійська), Сабарівському та Хмельницькому шосе, проспекті Коцюбинського тощо.

«Також проводилася санітарна обрізка гілля на території Центрального парку у зв’язку з тим, що крони були дуже густими і не пропускали достатньо світла для того, щоб добре ріс газон. Зараз дерева знаходяться в стані «глибокого спокою», тому обрізка рослинам не зашкодить», – каже Микола Залєцький.

Щодо планів висадження дерев на цей рік, то працівники «Вінницязеленбуду» планують посадити близько 300 лип по Хмельницькому шосе та інших вулицях міста.



Переглядів: 2547
Поширень: 0