13 лютого близько шостої години ранку таксисти допомогли поліції затримати злочинну групу з двох осіб, яка обкрадала автівки в обласному центрі.

Домовленість про співпрацю вінницької поліції з службами таксі дала перший результат.

Вінничанин зрозумів, що приїхав на виклик злодіїв, коли двоє почали вантажити в таксі різноманітні речі – зварювальний апарат, магнітоли, алкогольні напої. Підозри посилилися, коли він побачив у руках чоловіка предмет, схожий на ломик. Таксист не розгубився та натис на газ, не давши можливості підозрілим пасажирам сісти в салон.

Дорогою він повідомив про загрозу колег. Тим часом зловмисники зателефонували в службу таксі зі скаргою, аби повернути свої речі. Коли вони під’їхали, аби забрати речі на зупинку біля центрального ринку, зловмисників оточили автівками таксисти та викликали поліцію.

За попередніми даними слідства, підозрювали обікрали дві автівки минулої ночі, привласнивши магнітоли, зварювальний апарат, перфоратор, набори інструментів, алкогольні напої та інші речі, залишені власниками в машинах.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.185 КК України (крадіжка за попередньою змовою групою осіб). За такий злочин передбачено покарання до п'яти років позбавлення волі.

Поліцейські перевіряють затриманих на причетність до скоєння аналогічних злочинів.

Як повідомлялося раніше, для швидкого розкриття, пошуку очевидців та свідків вуличних злочинів диспетчери вінницьких служб таксі озвучуватимуть в своєму ефірі отримані від поліцейських орієнтування.



Переглядів: 2453
Поширень: 0