15 лютого у 51-річного жителя м. Вінниці працівники поліції вилучили 30 набоїв калібру 5,6 мм. Боєприпаси чолові зберігав у шафі серед одягу.

Як розповів начальник Вінницького відділення поліції Віктор Сидоренко, в рамках оперативно-профілактичного відпрацювання області під час проведення санкціонованого обшуку у помешканні 51-річного жителя обласного центру працівники поліції вилучили 30 набоїв калібру 5,6 мм та сигнальну ракету. Боєприпаси чоловік зберігав у шафі серед одягу.

Зі слів чоловіка, набої та сигнальна ракета дісталися йому від покійного батька. Про те, що за їх зберігання передбачена кримінальна відповідальність, каже, що не знав.

Слідчим відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Нагадуємо, що громадяни, які добровільно звернуться до правоохоронних органів та здадуть свою незареєстровану зброю та бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняються від адміністративної та кримінальної відповідальності. Якщо вам відомо про осіб, які незаконно зберігають ці предмети, прохання повідомляти за телефонами 59-33-29, 59-33-22 або 102.



Переглядів: 2785
Поширень: 0