В цьому році за кошти міського бюджету в більш ніж 10-ти дитячих садках міста планується виконати ряд робіт капітального характеру. Здебільшого в ДНЗ будуть замінювати інженерні мережі, робитимуть ремонт дахів та харчоблоків, оновлюватимуться ігрові майданчики. Найбільший обсяг робіт планується в дошкільних навчальних закладах №77 та №73.

Щороку в дитячих садках міста виконуються роботи з капітального та поточного ремонту закладів, кошти на проведення яких передбачаються в міському бюджеті.

В поточному році найбільші зміни чекають на ДНЗ №77. Там планується реконструкція даху, ремонт та утеплення фасаду, заміна вікон. А всередині приміщення передбачено ремонт тепломережі та оновлення харчоблоку.

Також наразі розробляється проект на проведення капітального ремонту фасаду будівлі з утепленням, приміщень та інженерних мереж в 58-му садочку.

В ДНЗ №73 планується реконструкція приміщення та створення додаткових 5-ти груп. Раніше частину будівлі тут займала школа мистецтв «Вишенька». Минулого року вона переїхала у нове приміщення та вивільнила групи у існуючому садку. В цьому році планується їх відремонтувати та відкрити. Таким чином цей заклад зможе відвідувати додатково ще 150 дітей.

Ще одну групу планується відкрити у ДНЗ №60. Поки що це приміщення займає Муніципальний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія». Але у цьому році Центр переїде у нову будівлю по вул. Винниченка, реконструкція якого наразі вже завершена, та вивільнить групу у садку, яку і планується відновити. Також у цьому ДНЗ планується відремонтувати частину інженерних мереж та покрівлю.

У ДНЗ №25 цього року планується відремонтувати пральню, частково замінити інженерні мережі. В ДНЗ №35 передбачається частковий ремонт тепломережі. В дитячому садку №29 планується відремонтувати харчоблок.

Також в цьому році продовжиться робота по оновленню дитячих майданчиків у садках, яка стартувала у 2015. Нові ігрові елементи у минулому році було встановлено у ДНЗ №№2, 9, 10, 13, 34. Цьогоріч на них з’явиться ще додаткове обладнання, та оновлення майданчиків розпочнеться у ДНЗ №18, 24, 28, 43, 47.

Окрім цього заплановано реконструкцію дахів у ДНЗ №27 і №31 і ремонт покрівель ще у майже 10-ти садках.

«За дорученням міського голови Сергія Моргунова ми дійсно запланували у цьому році досить значний обсяг ремонтних робіт у дитячих садках міста. Наразі по усіх об’єктах розпочалось виготовлення проектно-кошторисної документації. Після цього ми будемо знати точний кошторис кожного з них та скоригуємо свої плани. Можливо, деякі об’єкти ми перенесемо на наступний рік», - розповів директор департаменту освіти Вінницької міської ради Володимир Буняк.



Переглядів: 3007
Поширень: 0