Вже чотири роки літні вінничани мають можливість навчатися комп’ютерної грамотності, англійській мові, здоровому способу життя у відділенні соціально-побутової адаптації Терцентру. Також тут можна відвідувати фото та кіно гуртки, підвищувати свою правову грамотність тощо. Загалом у 2015 році у відділенні було надано майже 10 тисяч соціальних послуг.

Відділення соціально-побутової адаптації було створено у січні 2013 року. Тут обслуговують вінничан пенсійного та передпенсійного віку. 3938 вінничан в 2015 році отримали соціальні послуги у відділенні соціально-побутової адаптації.

«Увага і турбота до літніх людей, людей з інвалідністю є особливою. Окрім забезпечення їхніх першочергових потреб, соціальна політика міста орієнтуватися на розвиток та підтримку фізичних, інтелектуальних, психологічних і соціальних здібностей літніх людей. Їхній зайнятості та згуртованості, розширенню кругозору, що дозволяє урізноманітнити життя на пенсії», – розповідає директор департаменту соціальної політики міської ради Лариса Попова.

Майже 10 тисяч соціальних послуг отримали вінничани в минулому році у Терцентрі

Для отримувачів соціальних послуг у відділенні соціально-побутової адаптації створено факультети та гуртки «Університету третього віку»: комп’ютерної грамотності, іноземної мови, краєзнавства, правової грамотності, духовного розвитку, здорового способу життя, української мови, кіно гурток, фотогурток. Протягом 2015 року тут надано 9942 соціальні послуги.

Також для літніх людей проводять лекційні, практичні та тренінгові заняття. У якості викладачів на волонтерській основі залучаються спеціалісти соціальних закладів, викладачі університетів.



Переглядів: 2571
Поширень: 0