Всеукраїнський фонд «Крок за кроком» спільно з Всеукраїнським громадським об’єднанням «Національна Асамблея інвалідів України» реалізує проект «Створення безпечного інклюзивного середовища у навчальних закладах і громадах» за фінансової підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта (США) і Фонду «Інститут відкритого суспільства» (Лондон). Проект реалізовується у 4-ьох областях: Вінницькій, Львівській, Луганській та Одеській областях.

З 29 лютого до 2 березня 2016 року у Вінниці за підтримки Департаменту освіти і науки Вінницької облдержадміністрації та Навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти відбудеться триденний навчально-практичний семінар з підготовки модераторів. Зокрема, 1 березня проведення заходу планується на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №10 із залученням до участі у фокус-групах дітей та вчителів, які працюють з дітьми з особливими потребами.

2 березня – проведення заходу проходитиме на базі Вінницького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій». До роботи запрошені представники громадських організацій та керівники органів управління освітою.

Результати фокус-груп будуть покладені в основу Альтернативного звіту для Комітету ООН з питань людей з інвалідністю та будуть представлені Міністерству освіти і науки для включення у Державний звіт щодо реалізації Конвенції ООН з питань людей з інвалідністю, зокрема статті 24 «Освіта». Всі зібрані дані будуть доступні учасникам проекту для використання.

До участі запрошено міжнародного консультанта Дункана Литл (Лондон), який представляє європейську мережу з підтримки розвитку інклюзії. Ця організація проводить подібний проект у Вірменії, Словаччині та допомагає іншим країнам підготувати звіти до Комітету ООН з питань людей з інвалідністю. Україна, також має досвід роботи із цією організацією, яка допомагала підготувати письмовий звіт до Комітету ООН.



Переглядів: 2553
Поширень: 0