Від мешканців садибної забудови наприкінці минулого року надійшло 42 заявки на асфальтування доріг приватного сектору за програмою співфінансування. Всі ці вулиці були включені у цьогорічний план робіт. Жителі половини з цих вулиць та провулків вже зібрали свою частку коштів. Асфальтування доріг розпочнеться з кінця травня-початку червня.

За дорученням міського голови Сергія Моргунова в цьому році ремонт доріг приватного сектору буде зроблено по максимуму від бажання мешканців садибної забудови. «Заявок на участь у програмі по співфінансуванню асфальтування доріг минулого року надійшло більше 40. Всі ці вулиці включено у цьогорічний план, однак виконання робіт залежатиме від того, чи зберуть мешканці свою частку. Жителі 21 із запланованих вулиць та провулків кошти вже зібрали. Від початку року ми отримали ще нові чотири заявки, і якщо якась вулиця з тих, хто подавав заявку в кінці 2015-го, не встигне зібрати гроші, але зберуть мешканці, які в цьому році подали заявку, - їх також буде включено у цьогорічний план», - розповідає заступник голови Асоціації органів самоорганізації населення міста Вінниці Інна Вітенко.

Програма по співфінансуванню ремонту доріг приватного сектору, будівництву мереж водопостачання та водовідведення діє у Вінниці вже дев’ять років поспіль. І щороку кількість мешканців, які бажають взяти участь у цій програмі, збільшується. Так, на минулий рік надійшло 17 заявок, всі ці ділянки вулиць було заасфальтовано. Серед тих, які внесені в план на цей рік: 1-й проїзд Київський, 2-8, 1-й пров. Київський, 26-28, вул. Л.Ратушної, 42-88, вул. Гальчевського, 78-84 і 66-94, вул. О.Кобилянської, 165а-42, вул. П’ятничанська (колишня Боженка), 20-46 та ін. А загалом – заявки подали мешканці 42 вулиць та провулків приватної забудови.

За попередніми обрахунками передбачається, що за програмою співфінансування мешканці цих вулиць внесуть свою частку в загальному розмірі 1,8 млн. грн. Бюджетом міста на ремонт доріг приватного сектору в цьому році передбачено 7,8 млн. грн.

Самі роботи розпочнуться з настанням теплого періоду. Першочергово у місті після зими буде поточно відремонтовано дороги центральних вулиць, після чого вже розпочнеться асфальтування доріг приватного сектору.



Переглядів: 3475
Поширень: 0