У Вінниці діє чотири консультативних пункти Вінницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, у яких проводять соціальну роботу з вагітними та породіллями. Серед них, жінки, які мають намір відмовитися від дітей, неповнолітні матері, ті, у кого народилися діти з вадами розвитку тощо. Так, у минулому році у цих пунктах було проведено 73 групових заходи, якими охоплено 1336 людей. Індивідуальні послуги надано 541 людині.

У Вінниці консультативні пункти для соціальної допомоги вагітним та породіллям діють у пологовому будинку № 1 (Хмельницьке шосе, 98, жіноча консультація, 2 поверх, кімната 21), пологовому будинку № 2 (пр-т Коцюбинського, 50, жіноча консультація). А також – у міській лікарні «Центр матері та дитини» (вул. Маяковського, 138, 3-й поверх, ординатура) та Вінницькому обласному спеціалізованому будинку дитини з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки (вул. Мечнікова, 34, 2-й поверх, кабінет юриста).

«Робота пунктів направлена на формування усвідомленого та відповідального батьківства. У консультаційних пунктах проводять соціальну роботу з вагітними жінками та жінкам-породіллям. В тому числі й тими, хто опинилися у складних життєвих обставинах, хто має намір відмовитися від народжених немовлят, а також членам їх сімей. Тут надають послуги породіллям, які не досягли повноліття, сім'ям, у яких існує ризик передачі малят до дитячих будинків, родинам, у яких народились діти з вадами психічного та фізичного розвитку», – розповідає директор Міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  Богдана Данчак.

До роботи в консультаційних центрах можуть залучатися психологи, психотерапевти, соціальні, медичні працівники, юристи та інші спеціалісти.

Загалом протягом 2015 року у таких центрах було проведено 73 заходи, якими охоплено 1336 вінничан. Серед тем групових заходів – «Державна допомога при народженні дитини», «Профілактика до та післяродової депресії», «Формування відповідального батьківства» «Профілактика та запобігання раннього соціального сирітства». Індивідуальними послугами охоплено 541 людину.



Переглядів: 2779
Поширень: 0