Вчора у центральній бібліотеці для дітей та юнацтва Вінницької міської ЦБС (просп. Космонавтів,63) розпочався Всеукраїнський грантовий проект з безкоштовного навчання основам комп’ютерого програмування Technoloqy Nation.

Ініціатором проекту є некомерційна організація, що займається розвитком освітнього ринку у сфері інформаційних технологій - Фундація Brain Basket. Проект Technoloqy Nation дозволить учасникам отримати ІТ-освіту світового рівня, освоївши найбільш популярні мови програмування, надасть слухачам базу для подальшого навчання та працевлаштування.

Даний курс безкоштовного навчання триватиме у форматі змішаного навчання за програмами Гарвардського університету. Програма досить інтенсивна і складна, що поєднує у собі самостійну роботу із лекційним матеріалом у режимі он-лайн та практичні заняття під керівництвом досвідчених менторів. Курс навчання триватиме упродовж 3-х місяців на базі бібліотеки, по 2 лекції щотижня.

У Вінниці стартував Всеукраїнський грантовий проект з безкоштовного навчання основам комп’ютерого програмування

Заявку на участь у даному проекті всі бажаючі мали можливість заповнити у он-лан режимі. Важливими критеріями відбору були володіння комп’ютером на рівні впевненого користувача та знання англійської мови на рівні upper-intermediate, або вище. Загалом по Україні до Фонду було подано понад 20 тисяч заявок. Первинний відбір по місту пройшли, наразі, 40 осіб.

Під час організаційного засідання відбулось знайомство менторів (наставників) із групою учасників, обговорено основні питання організації навчального проекту. З метою виявлення найбільш мотивованих та підготовлених, ментори дали учасникам домашнє завдання - написати програму мовою Stratch.

За результатами виконання завдання буде відібрано першу групу із 15 осіб для проведення занять. Слідуючі 15 учасників будуть зараховані до другої групи. Перше практичне заняття заплановано на 14 березня.



Переглядів: 2848
Поширень: 0