У цьому році у Вінниці продовжиться роботи з розвитку мереж відведення опадів. Зливову каналізацію планується побудувати по вулиці Пирогова (по дорозі біля розворотного кільця трамвая), в районі вул. Форпостної та по вул. Генерала Арабея-пров.Пугачова

В 2013 році на замовлення департаменту міського господарства проектна організація ТОВ «Водпроект» провела обстеження та інвентаризацію більше 36 кілометрів існуючих мереж зливової каналізації міста, 25 тисяч зливоприймальних колодязів та 26 місць водовипусків. В результаті цієї роботи було створено електронну карту усіх існуючих мереж та розроблено схему розвитку системи відведення опадів. У ній визначено першочергові етапи капітального ремонту та реконструкції існуючих об’єктів. Також визначено ділянки мереж зливової каналізації, які потрібно прокласти в першу чергу. Першочергово зливова каналізація облаштовується в районах, які потерпають від підтоплень під час сильних дощів і танення снігу.

Відповідно до створеної електронної схеми, минулого року зливову каналізацію було реконструйовано на вулицях Садовій (м-р Тяжилів), Київській (в районі Центрального автовокзалу), Князів Коріатовичів (колишня Свердлова), а також Аграрній. Крім того, були виконані роботи по влаштуванню відкритого водовідвідного каналу від вул. Пирогова до Вишенського озера та по вул. Міліційній. З метою зменшення руйнування закритої мережі зливової каналізації, проведені роботи по винесенню за межі проїжджої частини вулиць решіток зливоприймальних колодязів на колекторах вул. Келецькій, А.Первозванного (колишня Стахурського), проспекту Юності та Космонавтів.

У цьому році за кошти міського бюджету заплановано виконати роботи з реконструкції мереж зливової каналізації на трьох об’єктах: вул. Пирогова (розворотне кільце трамвая), в районі вул. Форпостної та по Генерала Арабея-пров.Пугачова. На кожній з цих вулиць є ділянки, де після опадів скупчується дуже багато води, і це значно ускладнює пересування по них і пішоходів, і автотранспорту.

По вул. Пирогова роботи планується виконати в районі розворотного кільця трамвая. Відповідно до проектно-кошторисної документації, там буде прокладено 210 м трубопроводів та облаштовано 9 водоприймальний колодязів.

По вул. Генерала Арабея буде прокладатись 586 м мереж та влаштовано 13 колодязів, три з яких – дощеприймальні.

«По вулиці Форпостній окрім прокладання самої зливової каналізації необхідно провести асфальтування проїжджої частини вулиці. Враховуючи те, що це приватний сектор, наразі її мешканці вирішують питання про співфінансування цих робіт. Загалом по вулиці Форпостній планується облаштувати 12 дощеприймальних колодязів та прокласти 376 м мереж із підключенням їх до існуючої мережі зливової каналізації», - розповів директор департаменту міського господарства Григорій Пурдик.



Переглядів: 2980
Поширень: 0