У рамках навчальної програми «Місто рівних можливостей: як залучити людей з інвалідністю до процесів розвитку громади під час реформування» 4 березня 2016 року відбулась зустріч учасників проекту з директором департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світланою Василюк. В зустрічі взяли участь представники Донецької, Запорізької, Дніпропетровської та Харківської областей.

Даний проект реалізується з 28.02 – 05.03. 2016р. у Вінницькій області Консорціумом із удосконалення менеджмент-освіти в Україні у партнерстві з ГО «Гармонія» в рамках проекту «Примирення в українському суспільстві: від енергії протесту до енергії творення» за фінансової підтримки Уряду Великої Британії.

Вінничани ділилися досвідом співпраці влади та громадських організацій

Під час зустрічі Світлана Василюк поділилась досвідом щодо співпраці обласної влади та інститутів громадянського суспільства Вінниччини. Зокрема, проінформувала про регіональну програму сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства, відповідно до якої щороку виділяються кошти з обласного бюджету на підтримку проектів громадських організацій краю. «На реалізацію проектів програм інститутів громадянського суспільства у 2016 році виділяється 400 тис. грн. Головними напрямками даних проектів є соціально-економічний розвиток, культурно-просвітницька і аналітична діяльність, боротьба з корупцією», - наголосила Світлана Василюк. За її словами, всі громадські організації області мають можливість подати свої проекти на розгляд конкурсної комісії і отримати відповідне співфінасування на реалізацію їх заходів.

Вінничани ділилися досвідом співпраці влади та громадських організацій

Підсумовуючи свій виступ Світлана Василюк наголосила, що одним з пріоритетів діяльності обласної влади є тісна співпраця і взаємодія з інститутами громадянського суспільства Вінниччини.

Для довідки:

Головна мета Програми «Місто рівних можливостей: як залучити людей з інвалідністю до процесів розвитку громади під час реформування» – підвищення потенціалу громадських та урядових організацій у сфері запобігання та подолання конфліктів. Програма підтримує проекти у сфері миротворчих ініціатив та ефективних комунікацій для врегулювання конфліктів і сприяння стабілізації ситуації в Україні.

Вінничани ділилися досвідом співпраці влади та громадських організацій

Учасники навчальних програм, відібрані на конкурсних засадах, ознайомлюються з найкращим досвідом українських організацій, беруть участь у семінарах, професійних тренінгових програмах, дискусіях та культурних заходах.

Навчальні програми розроблені випускниками проектів «Навчальні програми професійного зростання» (Participant Training Program) і «Громадські зв’язки» (Community Connections) USAID, які брали участь у подібних програмах обміну у США чи європейських країнах, і з урахуванням власного досвіду участі розробили такі програми для передачі місцевого українського досвіду вирішення тих чи інших питань на рівні місцевих громад.



Переглядів: 2800
Поширень: 0