Комунальне підприємство «Вінницьке трамвайно-тролейбусне управління» сьогодні залишається одним з провідних підприємств міського електротранспорту України. Спеціалісти підприємства постійно працюють над вдосконаленням обслуговування рухомого складу та транспортних мереж міста.

Кілька років тому фахівці ТТУ розпочали проводити капітально-відновлювальні ремонти трамвайних вагонів із заміною реостатних систем керування транзисторними системами, які дають змогу економити до 40% електроенергії. Оновлюється і база транспортних засобів підприємства.

Багато уваги приділяється контролю за станом трамваїв та тролейбусів, які виїжджають працювати на маршрути міста. На підприємстві ТТУ працює спеціальна лабораторія по контролю дієздатності деталей. Під час ремонтів трамваїв та тролейбусів фахівці лабораторії проводять діагностику вузлів та кузовів рухомого складу з точки зору безпеки руху. Для діагностики та відновлення технічного ресурсу трамвайних вагонів і тролейбусів, реконструкції трамвайних і тролейбусних ліній в лабораторії ТТУ впроваджені сучасні технології та розробки. Також забезпечена всією необхідною технікою та сучасним інструментом для виконання ремонтних робіт служба колії ВТТУ.

Крім підтримки у належному стані транспортних засобів та тролейбусних і трамвайних ліній, триває робота над вдосконаленням та оптимізацією усіх маршрутних мереж міста. Фахівці Вінницького національного технічного університету дослідили ситуацію із дублюванням трамвайних і тролейбусних маршрутів приватними перевізниками. На основі з’ясованих матеріалів вони розробили Концепцію розвитку пасажирського автомобільного транспорту з метою оптимізації маршрутної мережі у м. Вінниці. Вона передбачає зменшення кількості автобусних маршрутів, що дублюють трамвайні та тролейбусні. Але поки що цього зробити не можливо, позаяк діють укладені договори з автобусними перевізниками, які закінчуються у 2011 році.

Для підвищення ефективності роботи по збору плати за проїзд та оптимізації чисельності працівників, на підприємстві було ліквідовано службу контролю. Працівники цієї служби, за згодою, були переведені на посади кондукторів, а для здійснення контрольних функцій на міському електротранспорті укладено цивільно-правовий договір з ПП «Безпека та захист». Завдяки цій реорганізації підприємство економить 120,0 тис. грн. щороку.

Начальник управління енергетики, транспорту та зв’язку міської ради Юрій Іорданов вважає, що сьогодні виникла необхідність координації виконавчим комітетом роботи міського електротранспорту та автомобільного пасажирського транспорту загального користування з допомогою єдиної диспетчерської служби. Це дасть змогу врегулювати роботу трамваїв, тролейбусів, автобусів звичайного режиму руху і маршрутних таксі, що створить умови для рівноцінної конкуренції на ринку транспортних послуг міста.

Міський голова Володимир Гройсман зазначає, що попри усі труднощі, двотисячний колектив ТТУ на чолі з керівником Володимиром Бугайчуком досить відповідально підходить до виконання своїх обов’язків. «Їм вдається в жорстких умовах недофінансування по пільгових категоріях та значному зношенні рухомого складу бути першими в Україні по рівню надання послуг та обслуговуванню транспортних ліній.» - каже Володимир Гройсман.


Переглядів: 4643
Поширень: 0