У Вінниці стартував проект по безкоштовному вивченню основ програмування у рамках Всеукраїнської програми Technology Nation. Його у нашому місті проводить Благодійний Фонд Brain Basket спільно з Вінницькою міською радою. Ці курси допоможуть всім бажаючим отримати базову ІТ-освіту за кращими світовими практиками з можливістю в подальшому змінити свою кваліфікацію і працевлаштуватися у цій сфері. Наразі першу групу слухачів курсу вже набрано. Навчання триватиме на базі однієї з бібліотек міста протягом трьох місяців, після чого буде сформована наступна група.

28 січня відбулася зустріч Вінницького міського голови Сергія Моргунова з директором Фонду Brain Basket Володимиром Люлькою. Під час неї обговорювалися організаційні питання щодо створення умов та відкриття у Вінниці курсів по програмуванню на основі програм кращих світових технологічних університетів. А нещодавно у місті розпочала навчання перша група слухачів курсу.

Заняття за програмою Technology Nation «Технологічна нація» проходить у форматі blended learning (змішане навчання), що передбачає самостійну роботу з лекційним матеріалом, який викладений он-лайн, і аудиторну практику під керівництвом досвідчених менторів на базі 100 бібліотек по всій Україні. Даний курс дозволить усім бажаючим отримати комп’ютерну освіту та вивчити основи найбільш затребуваних мов програмування, що дасть слухачам хороший базис для подальшого навчання та працевлаштування в IТ-сфері.

«Вінницька міська рада всіляко підтримує ініціативи розвитку і поширення інформаційних технологій в нашому місті. Важливим напрямком нашої діяльності є виховання обдарованої молоді, адже талановиті ІТ-спеціалісти, - це фундамент для прогресивного розвитку міста. Тому міська рада сприяє реалізації програми Technology Nation у Вінниці. Ми надаємо всю можливу організаційну, інформаційну та технічну підтримку. Також ми раді бачити зацікавленість вінничан у проекті, бажання навчатися і розвиватися, тому сподіваємося, що проект стане для них корисним», – каже начальник відділу інформатизації департаменту інформаційних технологій Вінницької міської ради Діна Черненко.

Вінничани розпочали безкоштовно вивчати основи програмування за Всеукраїнською програмою Technology Nation

Як зазначив головний спеціаліст відділу інформатизації департаменту інформаційних технологій Вінницької міської ради Юрій Левченко, наразі у Вінниці в даний проект підключена одна бібліотека, яка стала першим пілотним майданчиком для проведення навчань. «Якщо проект виявиться вдалим і у вінничан буде бажання брати в ньому участь й надалі, а кількість поданих заявок показує значну зацікавленість, то ми будемо збільшувати кількість площадок і облаштовувати там комп’ютерні зали для проведення цих курсів В місті проект підтримали деякі IT-компанії, які надали для цього комп’ютери, які будуть встановлені у бібліотеці, пізніше зал буде ще доукомплектований. Наш департамент допомагає технічним забезпеченням мережевого плану та сприяє створенню максимально зручних умов для слухачів під час занять», – каже Юрій Левченко.

Директор Вінницької міської централізованої бібліотечної системи Ірина Івасюк розповіла, що першою бібліотекою у Вінниці, яка стала базою для проведення занять з основ програмування, стала Дитяча бібліотека для дітей та юнацтва. «В заклад вже завезено частину комп’ютерів, які, до речі, після завершення програми залишаться у бібліотеці», – каже Ірина Івасюк.

«Проект по безкоштовному вивченню основ програмування у рамках Всеукраїнської програми Technology Nation є доволі перспективним. Адже сам підхід навчання, коли люди самостійно вивчають курс, а ментори лише консультують зі складних питань, це доволі прогресивно, тому що ІТ-сфера є дуже динамічною і потребує навичок самонавчання», – вважає один з менторів проекту Кирило Безпалий.

Реєстрація на проект доступна за посиланням.

Довідка

Фонд BrainBasket - це некомерційна організація, що займається розвитком IT-освіти в Україні. Фонд було створено у квітні 2014 року ініціативною групою провідних українських IT-компаній. Мета Фонду - допомога у підготовці 100 000 IT-спеціалістів до 2020 року.



Переглядів: 3529
Поширень: 0