Прокуратурою Вінницької області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно керівника одного із підприємств міста Вінниці, яке спеціалізується на виробництві цегли, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364-1; ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 240; ч. 4 ст. 358; ч. 5 ст. 185 КК України.

Установлено, що вказана особа, перебуваючи на посаді заступника директора товариства з обмеженою відповідальністю, зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи складені від імені іншого підприємства документи, що містять неправдиву інформацію, організувала незаконний видобуток корисних копалин на території однієї з сільських рад Вінницького району. Через вказану діяльність навколишньому природному середовищу заподіяно шкоду в розмірі майже 18 мільйонів гривень.

Крім того, у ході обшуку на виробничій території вищезазначеного товариства виявлено побудований за вказівкою керівництва прихований газопровід, який давав можливість використовувати природний газ для виробничих потреб поза приладами його обліку. Внаслідок незаконного використання газу газопостачальному підприємству заподіяно збитків на суму понад 14 мільйонів гривень.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 364-1 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу або позбавлення волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі спеціальною конфіскацією; ч. 4 ст. 240 КК України –позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією незаконно добутого і знарядь видобування; ч. 5 ст. 185 КК України – позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.



Переглядів: 2465
Поширень: 0