Популярна схема обману шахраїв «ваш син потрапив до поліції» продовжує працювати. Поліція розшукує зловмисників, які у такий спосіб привласнили кошти 68-річної пенсіонерки.

До 68-річної жінки зателефонував невідомий та представився працівником поліції. Незнайомець повідомив, що її син збив 18-річну дівчину. На лікування потерпілої та, за не притягнення правопорушника до кримінальної відповідальності, запросив 26 тисяч гривень.

Розгублена пенсіонерка одразу ж погодилась заплатити та перерахувала зловмисникам майже 24 тисячі гривень. Після повернення сина з роботи пенсіонерка зрозуміла, що її ошукали та звернулась у поліцію.

Слідчим відділенням поліції відкрито кримінальне провадження ч.1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). За такий злочин передбачено покарання до 3-х років обмеження волі.

Поліція закликає громадян недовіряти подібним дзвінкам та не поспішати виконувати умови псевдополіцейських. Якщо невідомі під різними приводами просять перерахувати чи віддати гроші – не гайте часу, відразу ж звертайтеся до поліції.



Переглядів: 2333
Поширень: 0