В обласному центрі до потреб людей з особливими потребами пристосовано 234 зупинки громадського транспорту. Про це повідомили в департаменті житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури ОДА, передає кореспондент УНН-Центр.

Згідно Плану заходів створення безперешкодного життєвого середовища, для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших мало мобільних груп населення в області проводяться оновлення парку транспортних засобів, пристосованих для перевезення неповносправних осіб в кількості 105 одиниць. Крім того, нині вже 175 місць для паркування автомобілів, що перевозять інвалідів, зокрема на стоянках — 80, на вулицях — 78, в зонах паркування — 17. Також у Вінниці встановлено 55 звукових приладів для озвучення сигналів світлофору. В області розпочато роботу щодо облаштування зупинок тактильною плиткою. Особливо активно в даному напрямку проводиться робота в обласному центрі. До потреб інвалідів пристосовано 234 зупинки громадського транспорту та 360 пішохідних переходів”, — повідомили в профільному департаменті.

До речі, в галузі надання населенню транспортних послуг на сьогодні задіяно 157 автомобільних перевізників області, які обслуговують 869 приміських та міжміських маршрутів загального користування, на яких задіяно 923 транспортних засобів. Протягом 2015 року перевезено 80,5 млн чол.



Переглядів: 3097
Поширень: 0