У жителів Вінниці працівники поліції вилучили понад 160 патронів та предмет, схожий на пістолет «Blow» з ознаками переробки. Небезпечні предмети люди зберігали у власних будинках.

19 березня під час проведення санкціонованого обшуку будинку 44-річного вінничанина по вулиці Дорошенко працівники поліції вилучили майже 150 патронів калібру 5.6 мм, патрон калібру 7.62х39, два патрони калібру 7.62х19 та предмет, схожий на пістолет «Blow» з ознаками переробки.

Цього ж дня під час проведення санкціонованих обшуків поліцейські виявили пакет з шістьма металевими предметами, які схожі на патрони калібру 5,45 мм у квартирі 51-річного вінничанина та 11 набоїв калібру 4.5 мм. в домогосподарстві 32-річного мешканця міста.

Вилучені боєприпаси направлені на експертизу. Поліцейські з’ясовують, з якою метою чоловіки зберігали вибухонебезпечні предмети.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк до 7 років.

Нагадуємо, що на Вінниччині триває місячник добровільної здачі зброї. Громадяни, які звернуться до правоохоронних органів та добровільно здадуть свою незареєстровану зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності.



Переглядів: 2862
Поширень: 0