У 2016 році у восьми школах міста з’являться нові навчально-комп’ютерні комплекси, а в Лабораторію Фізико-математичної гімназії №17 буде придбано спеціальне комп’ютерне обладнання. У ЗШ №6, 21 та 33 санвузли адаптують для потреб дітей з фізичними обмеженнями. Ще у семи школах міста планується капітально відремонтувати покрівлі.

«З 1 січня 2015 року, в рамках децентралізації, фінансування загальноосвітніх навчальних закладів здійснюється за рахунок коштів освітньої субвенції з державного бюджету, що вже минулого року дало можливість вирішити ряд нагальних питань в школах міста: здійснити поточні ремонти покрівель, замінити частково дерев’яні вікна на металопластикові, закупити нові комп’ютерні класи в 7 шкіл міста. Крім того, з міського бюджету були додатково виділені кошти на капітальний ремонт шкіл міста, - розповідає директор департаменту освіти Вінницької міської ради Володимир Буняк. - У 2016 році на капітальні видатки спрямовано 9 мільйонів гривень із залишку освітньої субвенції, що утворився в міському бюджеті. У цьому році у школах № 6, 21, 33, де навчаються дітки з обмеженими фізичними можливостями, буде капітально відремонтовано санвузли з облаштуванням їх для таких учнів. Також капітальний ремонт санвузла буде виконаний у школі №26. Передбачені кошти для капремонту покрівель у семи навчальних закладах, а саме, школах №4, 6, 10, 12, 19, 21, 32».

Крім того, в цьому році передбачені кошти на асфальтування територій трьох шкіл: № 5, 21, 32. Оновлять й спортивну залу у школі №22. А у коридорах Гімназії №2 вікна замінять на металопластикові, що дозволить економити на опаленні.

Також у 2016 році у вісім вінницьких шкіл планується придбати навчально-комп’ютерні комплекси із мультимедійним обладнанням. Нове обладнання з’явиться у ЗШ №№ 1, 3, 5, 6, 7, 9, 21, 29. А у Фізико-математичній гімназії № 17 буде придбано спеціальну комп’ютерну техніку для вдосконалення роботи Лабораторії з інформаційних та комунікаційних технологій.



Переглядів: 3039
Поширень: 0