Майже 19 тисяч гривень віддали шахраям вінничани, які через мережу Інтернет намагались придбати мотоблок та телевізор.

21 березня 44-річний вінничанин на одному з сайтів знайшов оголошення з продажу мотоблоку. Домовившись з продавцем по телефону про купівлю, потерпілий перерахував через банківський термінал 12 тисяч гривень. Бажаний товар так і не отримав. Зрозумівши що його ошукали, потерпілий звернувся до правоохоронців.

Цього ж дня від дій шахраїв постраждав 37-річний місцевий житель. Чоловік спокусився на привабливу пропозицію придбання телевізора через мережу Інтернет. Зателефонувавши за номером вказаним в оголошенні, він домовився з продавцем про умови купівлі. Перерахувавши 7 тисяч гривень на банківський рахунок, наданим продавцем, замовлений телевізор так і не отримав. Спроби додзвонитись до продавця виявились марними.

Слідчим відділом поліції відкриті кримінальні провадження відповідно ч.1 ст. 190 (шахрайство). За скоєння такого виду злочину передбачається покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років.

Поліція вкотре звертається до громадян бути пильними та користуватися послугами в перевірених Інтернет – магазинах. Здійснюйте оплату товару тільки після його надходження.



Переглядів: 2486
Поширень: 0