В травні у Вінниці з’явиться ще одна новозбудована велодоріжка – на ділянці вулиці Пирогова, від музею-садиби ім. М. Пирогова до Гніванського шосе. Протяжність доріжки становитиме 860 м. Роботи з її будівництва вже розпочались.

«Вздовж цієї ділянки проїжджої частини вулиці Пирогова була доріжка, якою користувалися як пішоходи, так і велосипедисти. Тому її було визначено під будівництво окремої доріжки для користування велосипедистами», - розповідає в.о. директора департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Володимир Ніценко.

Загалом протяжність велодоріжок, а їх буде по одній смузі в обидва боки руху, становитиме 860 м. Загальна площа її покриття – 1720 м2. Ширина проїжджої частини на цій ділянці дороги не змінюватиметься. Велосипедні доріжки влаштовуватимуться частково за рахунок зеленої зони і їх загальна ширина становитиме 2 м. Наразі виконано близько 30 % запланованих робіт. А весь комплекс робіт за умови сприятливих погодних умов завершать до кінця квітня.

В цьому році департаментом комунального господарства та благоустрою заплановано побудувати ще одну велодоріжку – на ділянці проспекту Юності від музею Пирогова до вулиці Андрія Первозванного (колишня Стахурського). Її протяжність буде 550 м. Окрім того, влітку заплановано поновлення вже існуючої велосипедної розмітки по місту, а також нанесення нової розмітки по ділянках вулиць Порика, Брацлавської, Магістратської, Київської, просп. Юності, Коцюбинського, Хмельницького шосе та набережної річки Південний Буг.

Для інформації: З 2012 року у Вінниці створено 19, 25 км велосипедних доріжок. Це і капітально збудовані велодоріжки на ділянках вулиць Пирогова, Скалецького, Стельмаха просп. Космонавтів та Юності, і виокремленні з площі проїжджої частини та тротуарів. Протяжність капітально побудованих доріжок - 5,25 км.



Переглядів: 2659
Поширень: 0