У 2015 році в бібліотеці №6 замінили вікна на металопластикові, у будівлі міського клубу утеплили покрівлю, а у Центральній бібліотеці для дітей та юнацтва – фасад. Завдяки цим та іншим роботам у минулому році у закладах культури вдалося скоротити використання енергоресурсів на 15 %.

Останні кілька років у закладах культури міста активно впроваджують заходи з підвищення енергозбереження. Так, в минулому році в установах цієї галузі замінювали вікна на енергоефективні, утеплювали покрівлі, фасади, встановлювали енергозберігаючі лампи, модернізували систему опалення тощо.

У минулому році у Центральній бібліотеці для дітей та юнацтва було утеплено фасад, замінено двері та вікна на металопластикові. У дитячій музичній школі №1утеплено балкон для проведення аудиторних занять. Замінено вікна на металопластикові у бібліотеці-філії №6.

Для покращення якості опалення у дитячій музичній школі №2 встановлено 130 зарадіаторних рефлекторів. А в будівлі Вінницького міського клубу (вул. Пирогова, 348) встановлено систему опалення, котел, 6 радіаторів, 1 трифазний і 1 електронний лічильник. Продовжилися роботи й щодо енергоефективного освітлення. Так, у 2015 році у закладах культури замінено близько ста ламп на енергозберігаючі. У дитячій художній школі замінено 4 вентилі індивідуального теплового пункту, а в бібліотеці-філії №5 проведено реконструкцію системи водопостачання.

«Завдяки заходам з підвищення енергоефективності у закладах культури за 2015 рік вдалося зекономити 15 % енергоресурсів. У цьому напрямку ми працюватимемо й надалі. У планах – утеплення стін кінотеатру «Родина», ремонт даху Вінницької дитячої художньої школи, утеплення фасаду центральної міської бібліотеки ім. Бевза та бібліотеки-філії №12. А також – утеплення покрівлі глядацької зали, встановлення зарадіаторних рефлекторів в міському Палаці мистецтв та інше», – каже в.о. директора департаменту культури міської ради Максим Філанчук.



Переглядів: 2451
Поширень: 0