Поліцейські спільно з працівниками прокуратури області та громадськістю припинили діяльність 17 закладів забороненого грального бізнесу в м. Вінниці. Усі вони були замасковані під вивісками державних лотерей. Минулої доби у цих закладах були проведені санкціоновані обшуки, звідки поліція вилучила понад 600 одиниць грального обладнання. Про це розповів на прес-конференції т.в.о. начальника Головного управління Нацполіції Вінниччини Юрій Педос.

24 березня правоохоронцями були проведені обшуки у 17 закладах обласного центру, де надавалися гральні послуги. Працювали вони під вивісками відомих державних лотерей.

Під час проведення санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили понад 600 одиниць грального обладнання та близько 50 000 гривень. Серед вилученого - системні блоки, монітори, клавіатури, роутери, касові апарати, відеореєстратори.

У Вінниці під вивісками відомих державних лотерей  працювали 17 гральних закладів

Вилучене обладнання направлене на експертизу.

Наразі правоохоронці встановлюють осіб, причетних до організації та діяльності гральних закладів.

Обшуки були проведені в рамках кримінального провадження, відкритого за ч.1 ст. 203-2 Кримінального кодексу України (зайняття гральним бізнесом). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу від десяти до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією грального обладнання.

У Вінниці під вивісками відомих державних лотерей  працювали 17 гральних закладів

- Незаконні гральні заклади задля збагачення втягують у свою діяльність неповнолітніх, людей без постійного заробітку, щоб вони, програючи, виносили з дому цінні речі, коштовності. Хочу звернутися до вінничан та мешканців області, якщо хтось володіє інформацією про діяльність таких закладів, одразу повідомляйте про це у поліцію, - зазначив т.в.о. начальника поліції Вінниччини Юрій Педос.

Він висловив впевненість, що спільно з громадськістю та завдячуючи активній позиції вінничан, поліція не залишить жодних шансів підпільному гральному бізнесу.



Переглядів: 3321
Поширень: 0