Працівники Вінницького відділу поліції затримали двох підозрюваних у скоєнні розбою та пограбування. Раніше судимі зловмисники вдень силою та погрозами відбирали мобільні телефони у студентів вінницьких училищ.

24 березня до поліції звернувся 16-річний учень одного з училищ міста. На вулиці Немирівське Шосе незнайомець, погрожуючи пістолетом, силою відібрав у хлопця мобільний телефон.

За декілька днів працівники поліції встановили особу нападника та затримали його. Зловмисником виявився 18-річний молодик, який відбуває умовний термін покарання за скоєння майнових злочинів. Як з’ясувалось, правопорушник того дня був разом з двома товаришами. Доки він відбирав телефон у потерпілого, друзі спостерігали в стороні.

В ході перевірки, оперативники встановили, що в середині березня інший учасник за аналогічною схемою, погрожуючи фізичною розправою, поблизу гуртожитку відібрав телефон у 18-річного студента. 19-річний зловмисник раніше також відбував покарання за скоєння крадіжок.

Зараз правоохоронці перевіряють причетність затриманих до аналогічних злочинів.

Правову оцінку діям усіх учасників правопорушення дасть слідство. За даними фактами відкрито два кримінальних провадження за ч. 1 ст.187 КК України (розбій) та ч.2 ст.186 КК України (грабіж). Зловмисникам загрожує до 7 років позбавлення волі.



Переглядів: 2723
Поширень: 0