Учні вінницьких шкіл на весняних канікулах ходили на екскурсію до військово-історичного музею Повітряних сил Збройних Сил України, організовану працівниками поліції.

Музей відкритий у 2001 році і розташований просто неба на території штабу командування Збройних Сил України. Експозиція Військово-історичного музею нараховує 41 експонат військової техніки, авіаційна експозиція включає 18 літальних апаратів - 4 вертольоти і 16 літаків тактичної авіації. Їх зібрали з усіх куточків України – з Білої Церкви, Лиманського, Одеси, Луцька, Львова, Конотопа, Василькова, Севастополя, Арциза, Бельбеку. Усі вони – реальні бойові машини, в яких збережено обладнання кабін.

Вінницьким школярам влаштували екскурсію територією Військово-історичного музею

Тут школярі побачили рухомий ґрунтовий ракетний комплекс «Піонер», який приїхав до музею своїм ходом і зайняв одну з головних позицій, оскільки таких експонатів всього чотири по Україні.

Цікаві експонати - пускові установки зенітно-ракетних комплексів С-300В1, С-300ПС, С-200В «Вега», С-125М1 , «Бук - 1М».

З особливою гордістю працівники музею розповідають про пам’ятник легендарному винищувачу Другої світової війни – Як-11, на якому воював легендарний льотчик-винищувач, маршал авіації Іван Микитович Кожедуб.

Вінницьким школярам влаштували екскурсію територією Військово-історичного музею

Діти розглядали експонати музею, які зберігають пам'ять про героїчні сторінки нашої історії, розповідають про розвиток військової авіації та військ Протиповітряної оборони, суворі будні захисників неба.

У рамках профілактичної роботи працівники Вінницького відділу поліції постійно влаштовують різноманітні екскурсії для школярів, ведуть тематичні бесіди, аби не допустити вчинення дітьми та підлітками адміністративних та кримінальних правопорушень.



Переглядів: 2781
Поширень: 0