Лікарі вимагають повернути всі проти епідеміологічні заходи, які були застосовані у Вінниці на початку епідемії. За словами Валентини Зайцевої, головного санітарного лікаря області, не вірно називати було захворюваність на грип останніх двох тижнів „2-ю хвилею грипу”. На її думку – це завершення першої хвилі епідемії.

На 16 грудня у Вінницькій області на грип та ГРВІ захворіло 110 тисяч чоловік, від ускладнено померло 9, 11 знаходяться в реанімації у важкому стані. 106 шкіл та 12 дитячих садків області припинило навчання. Епідеміологічний поріг у Вінниці перевищено на 15%.

Найбільша кількість тих, хто захворів на грип та ГРВІ – діти. Лікарі пов’язують це з тим, що школярі відновили навчання. Про введення карантину в усіх школах поки що не йдеться, але під загрозою опинилися традиційні святкові ранки. Планується повністю відмінити новорічні заходи у тих школах, де вже введено карантин. В усіх інших вистави будуть локалізовані по класам та групам. „Головне, - говорить Ігор Івасюк начальник управління освіти та науки Вінницької ОДА, - при організації ранків максимально обмежити масовість”.

Горезвісна друга хвиля очікується в кінці січня, на початку лютого. На думку головного санітарного лікаря області, ще буде епідемія пандемічного грипу та ще й з ускладненнями. Тому Валентина Зайцева наполягає в максимально стислі терміни провести імунізацію. Поки що в області від грипу щеплено 4603 людини, це поки що переважно лікарі та вчителі.


Переглядів: 3089
Поширень: 0