Таку пропозицію висловив начальник ГУМВС України у Вінницькій області Василь Поліщук. Аргументує свою позицію Василь Поліщук прикладом однієї доби: коли за ніч двоє школярок постраждали від злочинів. Одна перебуває у реанімації. Друга подала заяву про зґвалтування. Дівчину запросив у кафе раніше судимий 1976 року народження чоловік. Підозрюваного вже затримано. Утім, цього нещастя можна було б уникнути, переконаний головний міліціонер області.

- Я б хотів, щоб з розумінням поставилися до цієї пропозиції, - зазначив на прес-конференції генерал-майор Василь Поліщук. - Потрібно щоб на сесії ухвалили рішення, як в Житомирі, про те, щоб з 23.00 до 6.00 заборонити перебування неповнолітніх без супроводу дорослих. Для порушників не буде покарання. Їх просто будуть зупиняти правоохоронці, встановлюватимуть батьків та викликатимуть їх.

Тих, чиїх батьків ми не знайдемо найближчим часом, ми направлятимемо у спецприймальник для неповнолітніх на Хмельницькому шосе. Там немає на вікнах решіток, картини на стінах, є зелена кімната, телевізор. Дітей там чудово харчують. Я так запровадив, сам там часто буваю, бувають і мої підлеглі. Ми завжди приносимо цукерки, фрукти, печиво. Діти у нас завжди добре харчуються. Це гарні умови. Доставлятимемо у спец приймальник особливо тих неповнолітніх, що перебувають у нетверезому стані. Аби вони не були потенційними жертвами злочинів. Я думаю, що ми тільки збережемо їхнє життя, здоров’я. В багатьох державах є такі заходи, я думаю, що нам таке тільки піде на користь.


Переглядів: 3238
Поширень: 0