Вчора, 12 квітня, в Міському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Гармонія» відбулась прес-конференція, присвячена початку проекту «Навчально – тренінгова програма з оволодіння навичок психоемоційного відреагування постстресових реакцій у демобілізованих учасників АТО за допомогою арт-терапії»», організована психологами волонтерської групи психологічної допомоги солдатським сім’ям

Проект арт-терапії для АТОвців та їх родин буде втілюватись за сприяння Британської рада України, ГО "Гармонія" та ГО "Збережи душу" .

Наприкінці травня дві групи учасників АТО по 12 чоловік кожна пройдуть дводенні тренінги.

Учасникам АТО з Вінниччини "лікуватимуть" душу за допомогою арт-терапії

«Вони будуть малювати, ліпити з глини маски та розмальовувати їх. Це допоможе в діагностиці проблем, - зазначив координатор проекту Олег Заболотнов.

Психолог Людмила Євсєєва підкреслила, що діагностування психологічних травм стане першою сходинкою до корекції психологічного стану демобілізованих воїнів.

«Це не буде високе мистецтво чи малювання шедеврів, але людина зможе на папері виплеснути все, що накипіло, – говорить Людмила Євсєєва. – Це вправи з сублімації — негативні емоції потрібно відреагувати, виплеснути».

За інформацією Вінницького обласного центру зайнятості, зараз на обліку перебуває 1400 безробітних демобілізованих учасників АТО, з початку року працевлаштувалось 112 чоловік.

Учасникам АТО з Вінниччини "лікуватимуть" душу за допомогою арт-терапії

«Ми проводили анонімне анкетування і виявили, що не всі демобілізовані готові повертатися до мирного життя. Тож ми звернулися до психологів, щоб допомогли провести тренінги та семінари з соціальної адаптації, — зауважила фахівець Центру зайнятості Лариса Шевчук.

На проект "Навчально-тренінгова програма з оволодіння навичок психоемоційного відреагування постстресових реакцій у демобілізованих учасників АТО за допомогою арт-терапії" Британською радою виділено15 тисяч гривень, проводитимуть його на базі Міського центру для дітей та молоді з функціональними обмеженнями "Гармонія". Вестиме тренінг кризовий психолог та арт-терапевт з Києва Тетяна Палієнко. Участь у тренінгу безкоштовна.



Переглядів: 3068
Поширень: 0