Будинок, що по вулиці Академічній 56-А, був введений в експлуатацію 4 роки назад, проте його мешканці й досі не мають у квартирах електрики - повідомляє Моя Вінниця.

Один із тутешніх мешканців Валерій Мельник показує непрацюючі щитові, нині в них немає навіть лічильників. Чоловік, як і решта власників квартир, через це не може розпочати робити ремонт у помешканні.

«Досі не поставлені лічильники і не підключена електроенергія. На такому етапі усе зупинилось. Забудовник щось недоробив, енергетики, відповідно, не подають живлення. Ми стали заручниками ситуації, квартира є, а жити в ній моя родина, в якій двоє малих дітей, не може», - скаржиться вінничанин.

Мешканці вінницької багатоповерхівки 4 роки живуть без світла

Аби провести електрику, люди пішли на порушення всіх норм і правил - тягнуть подовжувачі від підстанції, що встановлена в сусідньому дворі. Тепер скручені дроти можна побачити скрізь: вони проведені по стінах, висять над головою, а подекуди навіть просто лежать під ногами. В таких умовах у 60-ти квартирному будинку проживає 35 родин.

Мешканці вінницької багатоповерхівки 4 роки живуть без світла

«Я змушена проживати не в будинку, де придбала квартиру, а у родичів. Але є такі сім”ї, які не мають виходу і там живуть з малими дітьми. Дроти, які люди самовільно підключають не витримують навантаження і горять», - каже власниця однієї з квартир без електрики Наталя Чайковська.

З тим обурені вінничани прийшли під стіни ПАТ «Вінницяобленего» і влаштували акцію протесту. Ініціативна група неодноразово зверталась до енергетиків й раніше, втім ті щоразу вказували на забудовника, мовляв саме він порушив технічні умови.

Мешканці вінницької багатоповерхівки 4 роки живуть без світла

«Забудовник, а це АТ «Гніванський кар’єр» запевняє, що на момент здачі будинку в 2013 році усі технічні вимоги було виконано та звинувачує ПАТ «Вінницобленерго» в тому, що підприємство не хоче підключати енергію по старих тарифах. Усі звернення до влади, прокуратури залишились на рівні відписок», - каже представник ініціативної групи мешканців Василь Мосьондз.

Мешканці вінницької багатоповерхівки 4 роки живуть без світла

«Будівельники мають розробити нову проектну документацію» - так коментують резонансну ситуацію в ПАТ «Вінницяобленерго».

«Вартість робіт 500 тисяч гривень, які має сплатити  «Гніванський кар’єр», який не йде наразі на контакт. Ми готові виконати усі роботи і підключити будинок до мережі. Потрібно видати нові технічні умови та розробити проектну документацію. Забудовник має компенсувати мінімальні затрати, які понесе наше підприємство при виконанні робіт», - каже технічний директор ПАТ «Вінницяобленерго» Володимир Лапа.

Мешканці вінницької багатоповерхівки 4 роки живуть без світла

Енергетики запевняють, якщо з представниками «Гніванського кар’єру» дійдуть згоди, то світло в багатоповерхівці може з’явитися вже за два тижні. Проте люди в таку перспективу не вірять і не поспішають розмотувати дроти, що протягнули від підстанції. Втім обіцяють, як не побачать бажаного світла в кінці тунелю, влаштовуватимуть нові акції протесту. 



Переглядів: 3762
Поширень: 0