19 квітня працівники ДСНС провели командно-штабні навчання з ліквідації умовної аварії у котельні по вулиці Баженова.

За легендою навчань, у зв’язку із проходженням циклону оперативна обстановка в області різко погіршились. На території міста та області сталося різке зниження температури повітря до –15 0С, що призвело до часткових перевантажень в системах життєзабезпечення. Внаслідок розгерметизації технологічного обладнання стався вибух газоповітряної суміші у котельній по вулиці Баженова. Частково зруйновані газова та тепломережа, пошкоджена лінія електропередач, яка проходить поруч, а також існує загроза подальшого руйнування несучих конструкцій котельні. Сталося ушкодження газорозподільного пункту та трансформаторної підстанції, які розташовані поряд, що призвело до порушення тепло-, газо- та електропостачання мікрорайону Тяжилів.

В мікрорайоні Тяжилів рятувальники ліквідовували "аварію" на котельні

У зв’язку з виникненням надзвичайної ситуації було проведено засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Учасники заходу відпрацювали план оповіщення населення, узгодили заходи з проведення евакуаційних, аварійно-пошукових та рятувальних робіт.

В мікрорайоні Тяжилів рятувальники ліквідовували "аварію" на котельні

За підвищеним номером виклику до місця події прибули підрозділи оперативно-рятувальної служби ДСНС, аварійні бригади газової служби , служби енергопостачання та оперативно-слідча група поліції. Бійці служби “101” негайно приступили до рятування та евакуації людей з небезпечної зони і передали їх працівникам “швидкої”, які надавали постраждалим першу медичну допомогу.

Загалом до навчань було залучено 68 чоловік персоналу служб цивільного захисту та 22 одиниці техніки. В ході тренувань було перевірено готовність органів управління та сил цивільного захисту до дій у разі виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру.



Переглядів: 2706
Поширень: 0