Аналізуючи підсумки роботи за минулий рік, Ігор Дмитрович зазначив, що більше 3 тисяч учнів навчальних закладів взяли участь у предметних олімпіадах, турнірах та конкурсах. Учасниками ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад стали 1590 дітей, з них 465 вибороли призові місця у ІІІ етапі. 39 учнів стали призерами і переможцями Всеукраїнських предметних олімпіад ІV етапу. Представник нашої області, уже випускник школи-ліцею № 7 м. Вінниці Сергій Костріков представляв Україну на міжнародній олімпіаді з біології в Японії. 12 учнів області стали переможцями третього етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук.

«Якщо підбити підсумки за 2009 рік, то учні наших шкіл вибороли для області п’яте місце за рівнем успіхів на предметних олімпіадах, конкурсах та змаганнях, тобто за якістю роботи з обдарованими дітьми, - зазначив Ігор Івасюк. – Вже другий рік діє обласна комплексна програма підтримки обдарованої молоді, в рамках якої передбачається виплата стипендій, грантів педагогам, які підготували призерів та переможців олімпіад, і відповідно – підтримка дітей, які такі результати мають».

Однією із таких обдарованих дітей є Наталя Жебель – багаторазовий призер предметних олімпіад, стипендіат імені Тараса Шевченка. Вона стала учасником святкової зустрічі із Президентом України, враженнями від якої поділилася із засобами масової інформації. «Я щаслива, що мала змогу поспілкуватися з Президентом України, представити учнівську громаду області та подякувати від усіх учнів пану Президенту за те, що талановитих дітей України все-таки цінують, - розповіла Наталя. - На зустрічі були присутні 28 учнів – по одному від області. Віктор Андрійович був дуже щирим, і зустріч пройшла більше у теплій обстановці, аніж в офіційній». Наталя висловила подяку батькам та учителям, які допомагали їй та підтримували на шляху до перемог.

Нині ж юне обдарування посилено готується до зовнішнього незалежного оцінювання та мріє вступити до Вінницького національного медичного університету на факультет лікувальної справи. «Вважаю, що у моїх силах стати професійним лікарем. Людина не може бути щасливою, якщо вона хворіє. І якщо я, або хтось інший, допомагатиме таким людям, - це буде першим кроком до того, аби світ став кращим», - переконана Наталя.

Довідка.

Наталя Жебель – учениця 11-М класу середньої загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів-ліцею № 7 м. Вінниці. Надзвичайно обдарована дитина. Має високий рівень навчальних досягнень з усіх предметів.
Починаючи із 3-го класу, Наталя бере участь у міських олімпіадах з української мови та літератури і стає в них призером. Вона є переможцем у конкурсі знавців української мови імені П.Яцика. В цей же час дівчинка отримує «відмінні» та «добрі» сертифікати міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру».
Навчаючись у 8-му класі, Наталя стає призером ІІ етапу Всеукраїнських олімпіад з хімії (ІІІ м.), біології (ІІІ м.) , української мови та літератури (ІІІ м.).
У 9-му класі учениця є переможцем ІІ етапу Всеукраїнських олімпіад з хімії, біології та української мови і літератури, призером ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з хімії (ІІ м.) та переможцем ІІІ та ІV етапів Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури.
У 10-му класі Наталя є переможцем ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури, хімії, призер Всеукраїнської олімпіади з біології (ІІ м.); призер ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з хімії (ІІІ м.), біології (ІІІ м.); переможець ІІІ та ІV етапів Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури .
У цьому ж році учениця була переможцем ІІ етапу МАН та учасником ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт.
2008, 2009 рр. Наталю занесено до міської книги пошани «Золотий фонд інтелектуальної та духовної еліти м. Вінниці».
Наталя всебічно розвинена особистість. Окрім навчання, захоплюється спортивно-бальними танцями, бере участь у різних інтелектуальних конкурсах, є активною у громадському житті школи.
У 2007 році вступила на І курс медичного відділення середньої загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів-ліцею № 7 м. Вінниці, де і продовжує навчатись.


Переглядів: 2993
Поширень: 0