У цьому році внутрішні стіни дитячого інфекційного відділення Центру матері та дитини (ЦМтаД) перетворяться на художню картину. На них з’являться різноманітні казкові герої та інші зображення, які приносять позитивні емоції дітям. Що саме малеча та їхні батьки хочуть бачити на стінах лікарні адміністрація закладу та департамент охорони здоров’я міської ради хочуть дізнатись у вінничан. Своє бачення тематики майбутніх художніх робіт просять надсилати на електронну адресу [email protected].

Реалізувати таку ідею міській лікарні «Центр матері та дитини» запропонувала компанія «Снєжка-Україна». Це товариство вже кілька років допомагає медичним закладам країни створювати затишну атмосферу відділень в рамках свого соціального проекту «Кольоровий світ дитинства». У такий спосіб підприємство прагне додати до інтер'єрів більше кольорів та барв, які освіжать приміщення. Адже саме кольори позитивно впливають на людське самопочуття і настрій, а тим паче, дітей.

Метою проекту є сприяння у проведенні поточного ремонту інфекційного відділення закладу, де знаходяться на лікуванні діти від народження до трьох років, відмовні діти з будинку дитини. На кінцевому етапі ремонту художники нанесуть на стіни малюнки, які запропонують вінничани.

Мурал-арт у дитячому інфекційному відділенні має з’явитись цього літа. Наразі розпочався ремонт стін для підготовки їх до нанесення малюнків. Яскраві кольорові зображення сприятимуть покращенню емоційного стану дітей, що позитивно впливатиме на їх одужання.

«Ми запрошуємо вінничан долучитись до громадського обговорення тематики малюнків, які б хотілось бачити на стінах коридору інфекційного відділення Центру матері та дитини. Ми хочемо, щоб відділення трансформувалось у затишне та комфортне місце для лікування маленьких пацієнтів, що в свою чергу сприятиме зменшенню у дітей психологічної напруги під час перебування у лікувальному закладі», - каже директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.

Надсилати свої пропозиції щодо того, які малюнки доречні і потрібні у дитячій лікарні можна на електронну адресу [email protected]. На стінах можуть бути зображені різноманітні пейзажі, рослини, тварини, персонажі з казок, байок чи будь-які інші дитячі герої тощо.



Переглядів: 2676
Поширень: 0