5 травня на вулиці Короленка працівники поліції затримали нетверезого перехожого, який у поліетиленовому пакеті ніс три бойові гранати РГД-5 з запалами. Про перехожого з вибухонебезпечними предметами поліцію сповістили вінничани, які побачили, як одна граната випала з пакета чоловіка на землю.

Як розповів начальник Вінницького відділу поліції Анатолій Присяжнюк, близько 6.30 ранку у поліцію надійшло повідомлення, що по вулиці Короленка ходить п’яний чоловік з гранатами у пакеті. На місце події миттєво прибули патрульна поліція, слідчо-оперативна група та вибухотехніки. За лічені хвилини правопорушник був затриманий. У нього правоохоронці вилучили пакет з вибухонебезпечним вмістом.

За словами заступника начальника вибухотехнічного відділу ГУНП Ігоря Снігура, у пакеті правопорушника знаходилися бойові гранати РГД-5 з запалами, які несли небезпеку оточуючим і будь-якої миті могли вибухнути.

Зранку на вул. Короленка затримали вінничанина, із пакету якого випала бойова граната

Зараз 28-річний правопорушник затриманий. Він знаходиться у стані сильного алкогольного сп’яніння. Походження боєприпасів та мету їх зберігання з’ясує слідство.

Слідчим відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Правопорушнику загрожує до 7 років позбавлення волі.



Переглядів: 2761
Поширень: 0