Оскільки досі немає проголосованого Верховною Радою України державного бюджету, Вінниця деякий час муситиме фінансувати видатки за так званою 1/12. Відтак депутати доручили фінансовому управлінню затвердити тимчасовий розпис видатків міського бюджету на I квартал до затвердження бюджету міською радою.

За 11 місяців 2009 року до бюджету міста надійшло 684,2 млн. грн. Видатки ж бюджету профінансовано в сумі 680,6 млн. грн. Протягом року заробітна плата працівникам бюджетної сфери виплачувалась своєчасно і в повному обсязі. Без затримок фінансувались і видатки по інших захищених статтях. Кредиторська заборгованість бюджетних установ погашена на 97,1 % . «Хотів би зазначити, що ми абсолютно достойно пройшли всі випробування, які приніс нам 2009 рік. І не допустили жодного зриву обов’язкових платежів, – зазначив міський голова Володимир Гройсман. – Більше того, у кризовий рік нам вдалось закумулювати ресурси і забезпечити певні програми розвитку міста: це і ремонт доріг, і запущена нами Програма «Муніципальне житло м. Вінниці», і відкриття відділення для реабілітації інвалідів ВВв та міського БТІ, ряд інших проектів тощо».

Також на сесії вінницькі депутати ухвалили План червоних ліній міста. Цей документ розроблявся упродовж восьми місяців кращим НДІ України («Діпромісто», м. Київ) з метою розвантаження центральних магістралей обласного центру від транспортного потоку та задля впорядкування забудови міста на майбутні кілька десятиліть. А ще було прийнято рішення про створення нового комунального підприємства «Вінницький муніципальний центр містобудування і архітектури», яке надаватиме городянам весь комплекс послуг, передбачених в галузі архітектури та містобудування.

Депутатський корпус міста підтримав і нову Програму «Вінниця – місто, дружнє до дітей». Вона розрахована на наступні п’ять років і покликана створити всі умови для зручного і комфортного проживання дітей: це і залучення дітей та підлітків до вирішення значимих міських проблем в інтересах дітей, забезпечення захисту їхніх прав у відповідності із міжнародною Конвенцією Прав Дитини, запровадження нових міських ініціатив для юного покоління вінничан, а також – залучення міжнародного досвіду та кращих світових практик у втіленні подібних проектів.

Свого часу такі програми в Україні підтримувались ЮНІСЕФ (дитячий фонд ООН). Їх основний принцип: «Головне – дітям». Але зараз на території нашої країни ЮНІСЕФ згорнув свою роботу. Разом з тим, Програма «Вінниця – місто, дружнє до дітей», базується саме на методології проектів цієї міжнародної організації.


Переглядів: 2435
Поширень: 0