10 травня комунальні служби міста розпочали капітальний ремонт зеленої зони на розі вулиць Барське та Хмельницьке шосе.

З самого ранку біля Західного автовокзалу трудяться над озелененням квіткової композиції у вигляді ретроавтомобіля, копії німецького Opel Olimpia 1935–1970 років випуску. Розпочали оздоблювати рослинами з даху конструкції.

- Кожного року ретроавтомобіль оновлюємо квітами, які називаються альтернатера. Це приваблива рослина, яка виділяється серед інших видів яскравим забарвленням листя. Для реконструкції використали 15 тисяч альтернантери кількох сортів, яку висадили у спеціальну грунтосуміш. Листя цієї рослини, згодом, під сонячними променями, змінить забарвлення із зеленого на червоне. Протягом усього сезону реконструкцію поливатимуть та слідкують за ростом декоративних квітів, - розповіли редакції сайту Vinbazar.com комунальники, які працюють над оновленням авто.

Ідея влаштування такої конструкції з’явилася після встановлення в 2013 році квіткової скульптури «Черепаха» біля озера на площі Гагаріна, яка має багато гарних відгуків у мешканців міста.

- Бампер для малої архітектурної форми підійшов від старої «Волги». Але його довелось розрізати і розширити, бо авто за розмірами більше. Висота вінницької машини 180 см, ширина - 220, а довжина – 460 см. У темну пору доби фари світитимуться, а замість скла вставлять дзеркала. Біля машини на дороговказі – кілометраж до Одеси, Варшави і Кишинева, - повідомив директор комунального підприємства «Вінницязеленбуд» Ігор Любовський.

У Вінниці реставрують клумбу у вигляді ретро-авто. "Квітковий автомобіль" має зацвісти до Дня Європи

Відреставрувати повністю квітковий автомобіль «Вінниця» планують за кілька днів. Потім візьмуться за гігантську черепаху з квітів, що знаходиться біля Центрального парку.

Фото з сайту Вінницький бізнес-портал



Переглядів: 3928
Поширень: 0